Terugblik 2018

2018 was in vele opzichten een bijzonder jaar. Een jaar van nieuwe ontdekkingen en een jaar van loslaten van het oude. En voorbereiden op een nieuwe sprong.

Ik ben beschikbaar voor een nieuwe opdracht of bestuursrol. Ik ben nieuws-gierig naar de uitdagingen die op mijn pad gaan komen in 2019

Aan het einde van het jaar is het goed terug te kijken op 2018. Het was een jaar van nieuwe ontdekkingen, hele mooie en spannende kansen, maar ook een jaar waar ik soms heb moeten loslaten. Het was een jaar waarin ik heb kunnen groeien door de bijzondere mensen om mij heen. Ik ben ze daar dankbaar voor.

Ik kijk uit naar 2019. Veel ligt nu open en dat maakt me nieuwsgierig. Ik heb mij de afgelopen jaren voorbereid op een bestuursrol. Maar ook de adviseursrol blijft mij passen.

Ik ben op mijn best als ik over alle processen heen, samen met de mensen, een heel kantoor naar een hoger niveau mag brengen. In winstgevendheid, maar ook in kwaliteits- en procesverbetering. Met oog voor de medewerkers, cliënten en het inhoudelijke werk.

Ik ben u daarin graag van dienst in het nieuwe jaar. Ik ga graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Hoe zag 2018 eruit:

DZOO.png
KantoorPels.jpg
Omslag_boek.png
IMG_5994.JPG
PlaatjeFinMetro.png
photo_2018-06-19_21-52-19.jpg
IMG_6541.JPG
Metro_int.png
kaart 2019.png

Law4ce ging het eerste jaar in als BV. Wij hebben een aantal trainingen Legal Projectmanagement (LPM) gegeven en scoorden daarmee hoge cijfers. Verbeterpunten hebben wij ter harte genomen. Meer rondetafels. Vaker gevraagd voor advies.

Verder ben ik trots op mijn partners die het congres "De Zaak Op Orde" hebben georganiseerd. Ik heb daar gesproken over "het laagste uurtarief is niet altijd de goedkoopste oplossing"

De opdracht bij Pels Rijcken ging het vijfde jaar in. Ik dank het bestuur en mijn medewerkers voor het vertrouwen in die jaren en de mooie woorden bij mijn afscheid in november.

In 2018 heb ik met het Kennisteam projecten gedefinieerd en deze met de teamleden uitgerold. Bij Finance hebben we een projecten binnen Aderant gerealiseerd. Vanaf nu heeft elke advocaat en notaris een actueel dashboard over de dossiers en cliënten. En dat is bedrijfsmatig heel sterk. 

In november heb ik de opdracht afgerond.

Het boek "De advocatuur als onderneming" is in november gepubliceerd. Met 9 experts in de advocatuur hebben we het boek geschreven over de succesvolle en winstgevende exploitatie van een advocatenkantoor.

Ik heb hierin de hoofdstukken Finance en LPM geschreven. 

Meer over het boek en hoe het boek te bestellen via de volgende link.

(Inter)nationale lezingen: Op uitnodiging heb ik de lezing "The lowest hourly rate is not always the cheapest solution" gegeven op twee internationale congressen:

- Buying Legal EMEA in Londen en

- VQ Forum in Stockholm. Presentatie: link

Maar ook in Nederland: Discussieleider bij PLEIT, Het Women Leadership Program van OSR en De Zaak op Orde.

Publicaties: Naast het boek zijn er nog 5 artikelen verschenen in lokale en internationale media over Legal Project-management (LPM) en winstverbetering van een kantoor.

Belangrijkste nieuwe onderwerp was de presentatie van de ontwikkelde Financiele Metrokaart van de Advocatuur.

Link naar alle publicaties: link

Life changing leergang: Afgelopen jaar de buitengewoon intensieve persoonlijke leergang Integraal Waarnemen II gedaan. Aan Schout en Siep Schouten en aan de deelnemers: Veel dank voor deze tweede enorme ervaring als vervolg op het 5 jaar geleden gevolgde IW-I.

Persoonlijk: 2018 was een bijzonder jaar door mijn kids, Isabelle en Matthijs. Dank je Juul hoe we het samen doen met de kids.

Losgelaten, maar er is een goede vriendin gebleven. 

Verder ben ik trots op mijn broer, vrienden, mijn maatjes, mijn business-partners, legal innovators, klanten, zakenrelaties, mede-auteurs en collegae, met wie ik een persoonlijke band heb opgebouwd. Dank jullie voor alles!

En op de valreep van het jaar een internationale publicatie in de Legal Business World International.
Dank aan de redactie dat ik mijn visie op een kantoor mag delen tussen de internationale opinieleiders in de advocatuur.

Op naar vele lichtpunten in het nieuwe jaar. Ik zie uit naar de nieuwe kansen die zich zeker weer gaan voordoen.

Leren wat er te leren valt. Ontmoeten. Verkennen. Verbeteren.

Maar ook rust en genieten van de mensen om mij heen. 

Ik wens jou en iedereen die belangrijk voor je is een fantastisch en rijk en, als het even kan, een licht en luchtig jaar toe.

Tot in het nieuwe jaar.