Persoonlijke terugblik 2018

2018 was in vele opzichten een bijzonder jaar. Een jaar van nieuwe ontdekkingen en een jaar van loslaten van het oude. En voorbereiden op een nieuwe sprong.

Ik ben beschikbaar voor een nieuwe opdracht of bestuursrol. Ik ben nieuws-gierig naar de uitdagingen die op mijn pad gaan komen in 2019

Aan het einde van het jaar is het goed weer eens terug te blikken op 2018. Het was een jaar van nieuwe ontdekkingen, hele mooie en spannende kansen, maar ook een jaar waar ik soms heb moeten loslaten. Het was een jaar waarin ik heb kunnen groeien door de bijzondere mensen om mij heen. Ik ben ze daar dankbaar voor.

Ik kijk uit naar 2019. Alles ligt nu open en dat maakt me nieuwsgierig. Ik heb mij de afgelopen jaren voorbereid op een bestuursrol. Maar ook de adviseursrol blijft mij passen.

Ik ben op mijn best als ik over alle processen heen, samen met de mensen, een kantoor naar een hoger niveau mag brengen. In winstgevendheid, maar ook in kwaliteits- en procesverbetering. Ik ben u daar graag van dienst in het nieuwe jaar.

Hoe zag 2018 eruit:

DZOO.png
KantoorPels.jpg
Omslag_boek.png
IMG_5994.JPG
PlaatjeFinMetro.png
photo_2018-06-19_21-52-19.jpg
IMG_6541.JPG
kaart 2019.png

Law4ce ging het eerste jaar in als BV. Wij hebben een aantal trainingen Legal Projectmanagement (LPM) gegeven en scoorden daarmee hoge cijfers. Maar in een van de trainingen zat ook een leerpunt. 

Verder ben ik trots op mijn partners die het congres "De Zaak Op Orde" hebben georganiseerd. Ik heb daar gesproken over "het laagste uurtarief is niet altijd de goedkoopste oplossing"

Pels Rijcken ging het vijfde jaar in. Ik dank het bestuur en mijn medewerkers voor het vertrouwen in die jaren en de mooie woorden bij mijn afscheid in november.

In 2018 heb ik met het Kennisteam projecten gedefinieerd en deze met de teamleden uitgerold. Bij Finance hebben we een aantal projecten binnen Aderant gerealiseerd. Vanaf nu heeft elke advocaat en notaris een actueel dashboard over de dossiers en cliënten. En dat is bedrijfsmatig heel sterk. 

In november heb ik de opdracht afgerond.

Het boek "De advocatuur als onderneming": Met 9 experts in de advocatuur hebben we in november een boek gepubliceerd over de succesvolle en winstgevende exploitatie van een advocatenkantoor.

Ik heb hierin de hoofdstukken Finance en LPM geschreven. 

Meer over het boek en hoe het boek te bestellen via de volgende link.

Internationale lezingen: Op uitnodiging heb ik de lezing "The lowest hourly rate is not always the cheapest solution" gegeven bij twee internationale congressen:

- Buying Legal EMEA in Londen en

- VQ Forum in Stockholm.

Presentatie: link

Publicaties: Naast het boek zijn er nog 5 artikelen verschenen in lokale en internationale media. Belangrijkste nieuwe onderwerp was de presentatie van de nieuw ontwikkelde Financiele Metrokaart van de Advocatuur.

Link naar alle publicaties: link

 

Life changing leergang: Afgelopen jaar de buitengewoon intensieve persoonlijke leergang Integraal Waarnemen II gedaan. Aan Schout en Siep Schouten en aan de andere deelnemers: Veel dank voor deze tweede enorme ervaring na de 5 jaar geleden gevolgde IW-I.

 

Persoonlijk: Ik heb twee buitengewoon sterke kids, die de afgelopen jaren moesten wennen aan het leven in twee gescheiden huizen. Zij slaan zich er fantastisch doorheen.

Ik ben blij hoe wij als ouders gezamenlijk momenten van de kids kunnen vieren. Nu al! Dank je wel Juul!

Ik heb mijn geliefde verloren, maar ze is als goede vriendin gebleven. Dank je Corinne voor deze warme band! 

Verder ben ik trots op mijn broer, vrienden, mijn maatjes, mijn business-partners, legal innovators, klanten, Lions, zakenrelaties en collegae met wie ik een persoonlijke band heb opgebouwd. Dank jullie dat jullie er zijn!

Op naar vele lichtpunten in het nieuwe jaar. Ik zie uit naar de nieuwe kansen die zich zeker weer gaan voordoen.

Leren wat er te leren valt. Ontmoeten. Verkennen. Verbeteren.

Maar ook rust en genieten van de mensen om mij heen. 

Ik wens jou en iedereen die belangrijk voor je is een fantastisch en rijk jaar toe.

Tot in het nieuwe jaar.